Το φροντιστήριό μας έχει μεγάλη εμπειρία στις κατατακτήριες εξετάσεις από το 1998.

Είμαστε το μοναδικό φροντιστήριο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες κάθε χρόνο σε σχέση πάντα με τα ολιγομελή και λίγα τμήματα που δημιουργούνται (μόνο 2 ανά έτος) από επιλογή μας.  Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι στη διάθεση των υποψηφίων. θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες.

 

Για το Ακαδ. έτος 2022-2023

7 από τους επιτυχόντες είναι μαθητές μας

Δήμου Μαρία, Τριαν... Ιωαννα, Βλ... Μαρία, Απ... Μιχάλης, Παπ... Αγγ, Τσιρογιάννη Αννα, Μασούρα Δήμητρα

Για το Ακαδ. έτος 2021-2022

Οι επιτυχίες μας είναι 7 άτομα

στην 7η, 11η, 16η θέση και άλλα 4 άτομα

Για το Ακαδ. έτος 2020-2021

οι επιτυχίες μας είναι 8 άτομα δηλαδή το 75% των μαθητών μας

στην 4η, 5η, 16η και 18η θέση, και άλλοι 4 επιτυχόντες.

Για το Ακαδ. έτος 2019-2020

Οι επιτυχίες μας είναι 6 άτομα

Για το Ακαδ. έτος 2018-2019

το 70% των μαθητών μας (δηλαδή 6 άτομα) πέτυχαν στις εξετάσεις

Για το Ακαδ. έτος 2017-2018

Οι 6 στους 18 επιτυχόντες ήταν μαθητές μας

Για το Ακαδ. έτος 2016-2017

οι 7 από τους 18 επιτυχόντες ήταν μαθητές μας

Για το Ακαδ. έτος 2015-2016

Οι 8 από τους 17 επιτυχόντες ήταν μαθητές μας

Για το Ακαδ. έτος 2014-2015
Οι 8 από τους 18 επιτυχόντες ήταν μαθητές μας

Για το Ακαδ. έτος 2013-2014

Οι 9 από τους 15 ήταν μαθητές μας

Για το Ακαδ. έτος 2012-2013

Η 1 από τις 3 επιτυχούσες της κατηγορίας ΑΕΙ ήταν μαθήτρια του φροντιστηρίου μας

Οι 2 από τους 6 επιτυχόντες της κατηγορίας ΤΕΙ ήταν επίσης μαθητές μας

 

 

 

Το ποσοστό κατάταξης

Είναι  το  12% επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους. Δηλαδή 20 άτομα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 

  • Πτυχιούχοι  ΑΕΙ, Τ.Ε.Ι. ή ισοτίμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
  • Πτυχιούχοι ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών  αρμοδιότητας  Υπουργείου Παιδείας


Κατάταξη σε εξάμηνο, απαλλαγή μαθημάτων

Οι επιτυχόντες μετά από εξετάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κατατάσσονται στο Α΄ εξάμηνο σπουδών.  Οι υποψήφιες/οι θα πρέπει να επιτύχουν το ελάχιστο 30 μονάδες σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα αλλά να έχουν όμως 10 μονάδες σε κάθε μάθημα.  Η βαθμολογία είναι από 1-20.

Οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από τα 3 μαθήματα που εξετάστηκαν στις κατατακτήριες ή ακόμα και σε άλλα αν το τμήμα αποφασίσει ότι έχουν καλυφθεί επαρκώς από το πρώτο πτυχίο.

Ο χρόνος διενέργειας των κατατακτηρίων εξετάσεων

είναι το διάστημα μεταξύ 1-20 Δεκεμβρίου  τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τις εξετάσεις και θα εξειδικευτεί με ξεχωριστή ανακοίνωση από το τμήμα. 

Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην  διεύθυνση https://eprotocol.uoa.gr , από 1 έως 15 Νοεμβρίου ύστερα από ανακοίνωση του τμήματος

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν ως εξής: 
•    Αίτηση της ενδιαφερόμενης/του ενδιαφερόμενου 
•    Απλό αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών.
•    Απλό αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
•   Για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις κατατακτήριες ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 είναι τα ακόλουθα: 

  • Εισαγωγή στην Ψυχολογία
  • Ιστορία της Ψυχολογίας
  • Ψυχολογία Προσωπικότητας

Η ύλη των μαθημάτων

1.  Εισαγωγή στην Ψυχολογία

Εισαγωγή στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Ερευνητικές μέθοδοι της Ψυχολογίας και δεοντολογία. Εισαγωγή στους κύριους τομείς της Ψυχολογίας. Βιολογικές βάσεις της Ψυχολογίας. Νευροεπιστήμη και συμπεριφορά. Ψυχολογική Ανάπτυξη: Γνωστική, Συναισθηματική και Κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου. Αισθητηριακές διεργασίες και αντίληψη. Συνείδηση. Μνήμη. Μάθηση και εξάρτηση. Κίνητρα. Γλώσσα και Σκέψη. Νοημοσύνη. Συγκίνηση. Προσωπικότητα. Κοινωνική επιρροή. Κοινωνική νόηση. Κοινωνική Ψυχολογία. Στρες, υγεία και αντιμετώπιση. Ψυχολογικές διαταραχές και αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών. 

2.  Ιστορία της Ψυχολογίας 

Η ιστορία της ψυχολογικής σκέψης από τις αρχές της στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μέχρι τις σύγχρονες θεωρητικές προοπτικές του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και τις πρόσφατες εξελίξεις και σύγχρονα ζητήματα. Πρώτες επιστημονικές γνώσεις περί ψυχής: προαγωγή της ψυχολογικής γνώσης στον Αρχαίο κόσμο και γέννηση της Ψυχολογίας στην αρχαία Ελλάδα. Διαμόρφωση των φιλοσοφικών θεμελίων της Ψυχολογίας (Descartes, Spinoza, Locke, κ.α.).  Δαρβινισμός. Διαμόρφωση των βασικών μοντέλων ψυχολογικής έρευνας στα τέλη του 19ου αιώνα (ενδοσκόπηση του Wundt, ψυχομετρικό μοντέλο έρευνας του Galton, κλινική έρευνα). Παραδοσιακές σχολές της Ψυχολογίας: δομισμός, λειτουργισμός, συμπεριφορισμός, ψυχανάλυση, μορφολογική Ψυχολογία, ανθρωπιστική Ψυχολογία, γνωστική Ψυχολογία. Βασικές τάσεις και κατευθύνσεις ανάπτυξης της Ψυχολογίας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Πρόσφατες εξελίξεις στην Ψυχολογία και το μέλλον της Ψυχολογίας.

3.  Ψυχολογία της Προσωπικότητας

Ατομικές διαφορές στη σκέψη, στο συναίσθημα, στα κίνητρα και στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Bασικές αρχές και έννοιες κλασσικών και σύγχρονων θεωριών της προσωπικότητας: Ψυχαναλυτικές και Ψυχοδυναμικές θεωρίες (Freud, Erickson, Ψυχολογία του Εγώ, Θεωρία Αντικειμενότροπων Σχέσεων), Συμπεριφοριστικές θεωρίες (κλασσική εξαρτημένη μάθηση, συντελεστική μάθηση, θεωρία ερεθίσματος-αντίδρασης), Φαινομενολογικές θεωρίες (Rogers, Maslow), Γνωστικές θεωρίες (Bandura, Mischel), Θεωρίες των Γνωρισμάτων (Allport, Eysenck, Cattell, Θεωρία των Πέντε Μεγάλων Παραγόντων). Φιλοσοφική θεώρηση της ανθρώπινης φύσης. Ανάπτυξη της προσωπικότητας βάσει της θεωρίας των Πέντε Μεγάλων Παραγόντων και βάσει της θεωρίας Δεσμού Μητέρας-Βρέφους. Διαμάχη ατόμου-περίστασης. Διαχρονική και δια-περιστασιακή σταθερότητα της συμπεριφοράς. Η βιολογική βάση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας. Κληρονομικότητα και περιβάλλον. Προσωπικότητα και νοημοσύνη. Προσωπικότητα και σωματική υγεία. Προσωπικότητα, ψυχική υγεία και ψυχοπαθολογία.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

      ΕΝΑΡΞΗ:  αρχές Μαρτίου 2024

 

 

                                   

Παρέχουμε

Ολοκληρωμένα προγράμματα για τις κατ/ριες Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ που εξασφαλίζουν στους υποψηφίους άρτια προετοιμασία και εγγύηση για άριστα αποτελέσματα.

  • μεθοδική προσέγγιση όλων των εξεταζόμενων θεματικών ενοτήτων
  • συνοπτικές, πλήρης και εύληπτες σημειώσεις καθώς και σχεδιαγράμματα ύλης
  • διαδραστικά μαθήματα μέσω συμμετοχής
  • προσομοίωση εξετάσεων, τεστ
  • συστηματική προσέγγιση sos θεμάτων
  • Ευέλικτα τμήματα – προσωπική επαφή και υποστήριξη των υποψηφίων.

Οι καθηγητές μας είναι διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και μάχιμοι ψυχολόγοι του χώρου με πολυετή διδακτική εμπειρία, αγάπη για τη διδασκαλία, μεθοδικότητα, μεταδοτικότητα

Η ποιότητα των διδασκόντων σε συνδυασμό με τις μεθόδους διδασκαλίας έχουν ως αποτέλεσμα τα υψηλότατα επί σειρά ετών ποσοστά επιτυχίας.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να αισιοδοξούμε και να εγγυηθούμε προετοιμασία αξιώσεων.

 

Προκήρυξη  2022-2023

Προοκήρυξη 2021-2022

 

Σχετική Νομοθεσία

ΦΕΚ Β' 1329-2015

ΦΕΚ 3185/2013

Διαβάστε τα σχετικά νέα

Οι κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18/12/2021, ως εξής: 11.00 – 12.30  Γνωστική Ψυχολογία I 12.30 – 14.00  Βιολογικές βάσεις της…
Εκδόθηκε η προκήρυξη  για τις κατατακτήριες Ψυχολογίας 2020-2021